FATMA ANA ELİ NEDİR ? TREND ALARM

Fatma Ana'nın elinin anlamı nedir?Fatma'nın Eli' olarak bilinse de Arapça'da 'Hamse Eli' diye anılır. Hamse, beş anlamına gelir ve bir elin parmak sayısını gösterir. Hindu'lar 'Humsa Eli', Museviler ise 'Hameş Eli' veya 'Miryam'ın Eli' adını vermişlerdir. Özellikle Kuzey Afrika'da özellikle çok değerlidir. Güç, bereket, dayanıklılık gibi insanlığın en manevi ihtiyaçlarına kucak açan bu sembolün keşfedilmesinin altında bir kıskançlık hikâyesi yatar. 

Neden güç simgesi? 
Hz.Fatma bir gün mutfakta helva kavururken, eşi Hz. Ali'yi genç ve güzel bir odalıkla görür ve pişen helvaya elini daldırır ancak hiç bir şey olmaz, helvayı böyle kavurmayı devam eder. O günden sonra elinin kutsallığına, gücüne adeta yenilmezliğine inanılır. Her güçlük adeta onun eliyle aşılacaktır. İslam ve Musevilik'te yer alan bu ortak sembolün, geniş bir coğrafyada gücüne günümüzde halen inanılmakta. 

Neden tasarımcıların gözbebeği?
Dünya küresel bir krize 2008 yılında girdi. İngiltere ve Amerika'nın başı çektiği ülkelerde, birçok kişi işlerini kaybetti. Avrupa'daki birçok ülke halen işsizlikle mücadele ediyor. Bunların dışında da, yeryüzünde milyonlarca kimse son yıllarda artan kanser ve tedavisi güç hastalıklara daha sık yakalanır oldu. Terör, doğal afet gibi insanlığın bir anda hayatlarında kökten değişiklik yaratan olaylar kuşkusuz kişilerin maneviyata sığınmalarında büyük bir etken. Aktuel.com.tr olarak şans ve sembol kolye tasarımları ile ünlü Antik Takı tasarımının tasarımcılarından Sevim İsot'a fikrini sorduk. 









Resimler alıntıdır 

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

16 yorum:

  1. bende anneme hediye gelen kapı süsü ile tanıştım bu sembol ile.. nazar boncugu gibi birazda.. inanmak ve taşımak önemli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet :)
      cok hos bır obze...ıyı günlerde kullan canımm

      Sil
  2. Siyah deri <a href="http://www.aksesuarim.com>dolamalı bileklik</a> çok güzel

    YanıtlaSil
  3. SAKIN KULLANMAYIN BU EL TAKISINI FATMA ANA ELİ DEDİKLERİ İŞARET KABBALİST BÜYÜCÜLERİN KADİM DÖNEMLERE AİT LANET BÜYÜSÜDÜR.

    YanıtlaSil

her yorum bi gülümseme *-*