 |
Hamuru için:
- 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5 su bardağı)
İç harcı:
Üzeri için:
-Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın,
-Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.(hamur sert olmasın)
- hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin.
- Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
-tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda(güneş alan bir yer olabilir) poğaçalar iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.
Not: yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olsun. |
|
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbanada düşer mi ordan 2 tane :)
İSTERSEN SANA BİR TEPSİ KARGO YAPABİLİRİM NE DEMEK SEN İSTE YETERKİ!!! :)
SilEllerine sağlık ... İadeyi ziyarete geldim bundan sonra buralardayım :)) sevigiler
YanıtlaSilhosgeldin sefa getirdin :)
SilCok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkürler:)
Sil