*** GÜLLAÇ TARİFİ ***

merhabalar


ilk güllaç deneyimim ile karşınızdayım

malzemeler (yarım paket için)

bir buçuk litre süt
yarım paket güllaç
bir buçuk bardak şeker
bir paket vanilya
100 g çekilmiş  ceviz

süs için kiraz

yapılışı
sütü tencereye koyup şekeri ekliyoruz
ve eritinceye kadar karıştırıyoruz
ılık olan sütü kepçe yardımıyla
dört parçaya böldüğümüz güllaçın üzerine döküyoruz
yumuşayan güllaçı servis kabına alıyoruz
aynı işlemleri diğer güllaç yapraklarına yapıyoruz
tam yarısına geldiğimizde ceviz içini komple içine serpiyoruz
tekrar güllaç la üzerini kapatıp güllaçlar bitince
elimizde kalan sütü üzerine gezdiriyoruz

dolapta en az iki saat dinlendirip kiraz la servis edebilirsiniz

püf noktası

güllaçın parlak kısmı üste gelecektir

ben tarifini aydanın dünyasından aldım kendisine çok teşekkür ederim

aydanın bloğu için tık tık tık

 

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

1 yorum:

  1. Afiyet olsun... eminim çok lezzetli olmuştur...tarifi deneyip benide onure ettiğin ve cok tesekkur ederim. Iyi ki varsin😊

    YanıtlaSil

her yorum bi gülümseme *-*