***TAHİNLİ KURABİYE ***


TAHİNLİ KURABİYE
  1. 1 SU BARDAGI TAHIN
  2. 1 SU BARDAGI SIVIYAG
  3. 1 SU BARDAGI P.ŞEKERİ
  4. 1 PAKET VANİLYA
  5. 1 PAKET KABARTMA TOZU
  6. ALDIĞI KADAR UN
 
  1. ÜZERİ İÇİN
  2. YUMURTA BEYAZI
  3. CEVİZ (DÖVÜLMÜŞ)
     
    HAZIRLANISI
    TÜM MALZEMELER KARISTIRILIP KULAK MEMESİ KIVAMANI GELİR .TAHİN KURABİYE KIYIR KIYIR DİYE TABİR EDEBİLECEĞİMİZ BİR HAL VERDİĞİ İÇİN  COK SORUN YAPMAYIN .YUGURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA DOLABA KOYUP YARIM SAAT DINLENIRSE KABUR DAHA HOS OLUYOR ..SONRA İŞTEDİĞNİZ ŞEKLİ VERİP ÖNCE YUMURTA AKINA BATIRIP SONRA CEVİZE BATIRIN YAGLI TEPSİYE KOYUN .KIZARINCAYA KADAR 170 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIS FIRINDA 25 DK.CİVARI PİŞİRİN AFİYET OLSUN ...
    PÜF NOKTASI
    FIRINDAN CIKAN TEPSİYİ SOGUK BİR YERE KOYUN VE KURABİYEYİ YARIM SAATTEN ÖNCE ALMAYIN YOKSA DAGILACAKTIR .MİSAFİRLERİNİZE MUTLAKA YAPIN SATIN ALDINIZ SANACAKLARDIR EMİN OLUN ...

bircanın renkli dünyası

Merve Erden

4 yorum:

  1. görünüşü
    pastaneden alınmış hazır kurabiyelere benzemiş tıpkı
    Ne güzel ama
    Tarifi aldım tşkler tarif için ellerine sağlık arkdşım

    YanıtlaSil
  2. cok mersı tadıda ınanın oyle yazdıgımın aynısı yaparsanız mukemmel bır tat denemıs olacaksınız sevgıler :)

    YanıtlaSil
  3. vaaaooov sonunda marifetlerini gösterdin...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. :):) şirne evet baslıyorum bundan sonra yavas yavas :)

    YanıtlaSil

her yorum bi gülümseme *-*